De voordelen van een dieetschema op een rijtje

Dieet schema

De voordelen van een dieetschema op een rijtje

Een goed dieet is in de praktijk vooral een kwestie van weten waarmee je bezig bent. Overtollig vet verliezen is immers vooral een kwestie van voldoende slapen, voldoende bewegen en gezond en lekker eten. Dat klinkt erg simpele en dat is het ook. Toch vinden veel mensen het lastig om een dieet vol te houden. Een van de redenen daarvoor is dat een dieet de nodige planning vergt. Vandaar dat we even een blik werpen op een zogeheten ‘dieetschema’.

Even opfrissen: De rol van koolhydraten


Een dieet om bij af te vallen is in wezen een koolhydraatarm dieet. Wat waren koolhydraten ook alweer? Koolhydraten worden door het lichaam gebruikt om om te zetten in energie. Je vindt ze veel in bijvoorbeeld brood, pasta, aardappelen en rijst. Een koolhydraatarm dieet lijkt op het eerste gezicht dan ook moeilijk, aangezien koolhydraten voorkomen in bijna alles wat lekker is. Het moet dan ook gezegd worden koolhydraten in principe niet slecht zijn. Echter wat je lichaam niet gebruikt als energie wordt omgezet in vet. Vandaar dat koolhydraten dus alleen goed zijn wanneer je ze met mate eet.

Kun je nog wel lekker eten zonder koolhydraten?


Natuurlijk kan dat. Je zal je maaltijden alleen met iets meer zorg moeten samenstellen. Dat is precies de reden dat een dieetmenu voordelig voor je kan zijn. Het bedenken van een maaltijd met weinig koolhydraten, een maaltijd die bovendien ook nog eens lekker is, kost de nodige tijd en energie. Je zal op een geheel nieuwe manier tegen eten aan moeten kijken en erachter komen dat het samenstellen van een gezond en lekker dieet niet eenvoudig is. Een dieetmenu helpt je hiermee dus op weg. Je hoeft immers niet meer elke dag te bedenken wat je gaat eten en kan bovendien je boodschappen voor de hele week in een keer doen.

Een dieetmenu gaat om meer dan eten alleen


Wie denkt aan een dieet denkt eigenlijk altijd meteen aan eten. Natuurlijk is dat niet onterecht, aangezien een dieet met name veranderingen in ons eetpatroon teweegbrengt. Echter een goed dieet is meer dan een verandering van eetgewoontes alleen. Een dieet is namelijk ook een mentaliteit, een levensinstelling. Een goed dieet is niet alleen maar een kwestie van gezond eten, het is een kwestie van gezond eten en consequent de juiste keuzes maken. Een dieet is dus een levensstijl. Vandaar ook dat een dieetmenu je hier heel erg in kan sterken. Het helpt je namelijk elke dag bij het maken van de juiste keuzes, zonder dat je hier al te veel tijd aan kwijt zal raken.

En lekker eten dan?


Laten we eerlijk zijn: Aardappels, rijst, pasta…het is allemaal ontzettend lekker. Is een dieet zonder deze ingrediënten niet leeg en saai? Gelukkig niet. De kunst is om te ontdekken hoe lekker koken met verse groenten, vlees en vis kan zijn. Wanneer je dit eenmaal hebt ontdekt, zal het steeds makkelijker worden om je dieetmenu structureel toe te passen. Een dieet moet namelijk bovenal lekker zijn en een koolhydraatarm dieet is dat zeker.

Wat heb je nodig?


Een beetje tijd en toewijding. Dat is in feite alles wat je nodig hebt om van je koolhydraatarme dieet een succes te maken. Gewapend met een dieetmenu kun je je tijd goed inplannen en de moeite nemen om elke dag bewust met je eten bezig te zijn.
Voldoende slapen, voldoende bewegen en gezond en lekker eten. Het is werkelijk niet moeilijk, zolang je maar weet waarmee je bezig bent. Met een dieetmenu op zak ben je te allen tijde gewapend met de juiste kennis en kun je op elk gegeven moment de juiste keuzes maken.

Iets voor jou?


Eigenlijk is een dieetmenu geschikt voor iedereen. Het is namelijk niet alleen goed voor mensen die willen afvallen, maar ook heel geschikt voor mensen die gewoon gezond willen leven. Een manier om je dieet meer kracht bij te zetten is dan ook om meer mensen erbij te betrekken. Koolhydraatarm eten is voor alle mensen een goed idee, ook voor mensen die (nog) geen last hebben van overtollig vet over gevoelens van moeheid of lusteloosheid.
Een dieetmenu is dus zeker iets voor jou, en even zeker is het iets voor mensen die je dierbaar zijn.

Experimenteer eerst zelf met een aantal koolhydraatarme recepten en kijken welke jij lekker vindt. Nodig vervolgens een aantal mensen uit om eens lekker gezond voor ze te koken. Je zal merken dat we inmiddels leven in een tijd waar gezond en lekker samen gaan en tezamen de nieuwe norm vormen. Tegenwoordig wensen we je geen succes meer met je dieet, maar plezier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.