Vet verbranden doe je zo

buikvet verbranden

Vet verbranden doe je zo

Of je nou een bewuste eter bent of elke dag zonder nadenken eet wat de pot schaft, je dieet heeft een hele grote invloed op hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Mensen die last hebben van overtollig vet weten dit als geen ander. Wereldwijd zijn er dan ook miljoenen mensen die elke dag weer de strijd tegen het overtollige vet aangaan. Ben jij een van die mensen? Dan wordt het toch eens tijd dat je leest hoe je nu het beste vet verbrandt doormiddel van een gezond dieet.

Je dieet is het belangrijkste


Voldoende beweging en voldoende rust dragen zeker bij aan het goed lichaam, maar de kern van je gezondheid is uiteindelijk toch vooral een kwestie van gezond eten. En de kern van vet verliezen is in de praktijk een kwestie van het vervangen van koolhydraten voor proteïnen, eiwitten, en vetten. Laat je sportschoenen voor nu dus nog maar even staan en richt je eerst op het creëren van een gezond, voedsel en lekker dieet.

Weten wat je eet


Veel mensen die een poging wagen om vet te verbranden maken de fout dat ze honger gaan lijden. Behalve dat je hier zeer ongelukkig van wordt, is het ook nog eens ongezond en heeft het weinig effect. Honger zorgt er tenslotte alleen maar voor dat je op den duur gaat compenseren en dat je dus juist weer te veel gaat eten. De strijd tegen het vet is daarom niet zozeer een kwestie van minder eten, maar wel van bewuster eten.

Waarom koolhydraten zo lekker zijn


Je lichaam gebruikt koolhydraten en zet deze om in energie. Vandaar dat koolhydraten vaak zo lekker zijn en je een voldaan gevoel geven. Chips, koek, snoep, patat, pizza…allemaal hele lekkere dingen die erin gaan als pap. Het biedt je lichaam tenslotte flinke doses reserves.
Echter wat je lichaam niet omzet in energie wordt opgeslagen als vet. En aangezien er in een pizza meer koolhydraten zitten die een normaal mensen door de dag heen gebruikt aan energie, zullen de meeste pizzapunten dus eindigen in de vorm van overtollig vet.

Gezonde alternatieven


Vet verbrand je echter niet door koolhydraten in het geheel op te geven. Je lichaam heeft tenslotte te allen tijde energie nodig. Vet verbranden doe je door een goede balans te vinden tussen koolhydraten en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Hieronder tref je een overzicht van voedsel dat je zal helpen bij het verbranden van vet:

Groenten en fruit


Eigenlijk kun je met groenten en fruit niet verkeerd gaan. Beiden zijn een goede bron van vitaminen en bovendien ook nog eens erg voedzaam. Met name groenten passen uitstekend in een dieet om vet mee te verliezen, aangezien er in groenten bijna geen suikers zitten. In fruit zit dit wel, wat niet weg neemt dat je gerust wat fruit kan snoepen elke dag.

Het alternatief voor pasta, aardappels, rijst en granen


Je zou kunnen zeggen dat deze vier voedseltypen de grote boosdoeners zijn waar het gaat om overtollig vet. Pasta, aardappels, rijst, granen…op zich is het allemaal niet ongezond, maar het barst wel van de koolhydraten. Probeer daarom eens je aardappelen te vervangen voor zoete aardappelen, minsten net zo lekker, maar veel gezonder. Pasta kun je maar beter mijden, hoewel volkoren pasta op zijn tijd een goed alternatief is voor de gewone pasta. Hetzelfde geldt voor rijst. Zilvervliesrijst is nog een enigszins goed alternatief op de normale rijst. Nog beter is het echter om rijst te vervangen voor bijvoorbeeld linzen of bonen. En granen? Een boterham op zijn tijd kan weinig kwaad, maar bedenk je dat er meerdere, minstens net zo lekkere methoden zijn om snel een paar happen energie tot je te nemen.


Energie van bijvoorbeeld vlees en vis

Energie hoef je heus niet uit een boterham of een bord met pasta te halen. Een stevig stuk vlees is minstens zo voedzaam en lang niet zo vetmakend. Hetzelfde geldt voor vis. Vlees- en visproducten zijn voornamelijk onverwerkte producten, oftewel het is vers en niet ‘verrijkt’ met allerlei kunstmatige voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat je met vlees en vis de plank eigenlijk niet mis kan slaan. Je zou gerust kunnen stellen dat vlees- en visproducten ervoor zorgen dat vet verbranden leuk kan zijn.

Let op wat je drinkt


Veel mensen staan er vaak niet bij stil, maar behalve eten heeft ook drinken veel invloed op je figuur. Ben je vastberaden om vet te verliezen, beperk je dan tot het drinken van water en groene thee. Wil je een beetje meer variatie, dan kun je vruchtensap drinken. Zorg er dan wel voor dat je zelf je vruchtensap maakt en dat je het niet kant-en-klaar koopt.

Vet verbranden doe je zo


Vet verbranden is een kwestie van weten wat je eet, consequent de juiste keuzes maken en erop vertrouwen dat je het in je hebt dit te blijven doen. Daarbij komt ook dat gezond eten zeker lekker kan zijn. Dat is misschien nog wel het belangrijkste om te onthouden: Vet verbranden is leuk.

Geen reactie's

Geef een reactie