Tips voor bij het sporten

sport tips

Tips voor bij het sporten

Beweging is goed voor ons hele lichaam, en in het bijzonder voor onze voeten. Bij elke stap die we zetten, werkt er een kracht op ons voeten van 2 tot 3 keer ons lichaamsgewicht. Tijdens het sporten zal daar nog meer druk op worden uitgeoefend waardoor de kans groot is dat je op een gegeven moment last zult krijgen van je voeten. Voorkom of verhelp je voetklachten door voortaan met steunzolen te sporten!

Voeten trainen

Om klachten te voorkomen moeten ook de voeten getraind blijven worden. Dit kan gedaan worden door regelmatig te lopen of sporten en door goede schoenen te dragen met steunzolen. Maar wanneer mensen pijn ervaren, maken zij al snel de keuze om het sporten uit te stellen en hun voet door rust te laten herstellen. Dat kan in gevallen nodig zijn, maar ook in veel gevallen moet de voet juist belast worden om sterk en soepel te blijven.

Waarom zijn steunzolen zo belangrijk?

We sporten vaak om ons lichaam te trainen, sterk en soepel te houden, maar zijn vaak niet bewust met onze voeten. De voeten lijken een vanzelfsprekendheid te zijn als hulpmiddel om te sporten. En wanneer er blessures optreden, dan wordt de voet zelfs als een beperkend element gezien. Veel sporters, maar ook mensen die van beroep de hele dag op hun voeten moeten staan, worden beperkt in hun activiteiten. Hielspoor, achillespees klachten, zere tenen of pijn aan de voorvoet zijn vaak voorkomende klachten als gevolg hiervan. Om die redenen ontwikkelden voetspecialisten inlegzolen die zorgen voor een juiste ondersteuning van de voet die het natuurlijke looppatroon herstellen.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

Footactive zijn gespecialiseerd in voetzolen en beschikken over een breed assortiment hoogwaardige steunzolen. Er zijn verschillende modellen van zooltjes beschikbaar voor diverse types schoenen en activiteiten. Er is een inlegzool voor werkschoenen, voor sport en hardlopen, voor hielspoor, voor voetballen, voor jonge kinderen en zelfs voor hoge hakken! Daarbij hanteert footactive eerlijke prijzen en brengen zij geen verzendkosten in rekening.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.