Hoe je zo snel mogelijk 5 kilo kunt afvallen

afvallen

Hoe je zo snel mogelijk 5 kilo kunt afvallen

5 kilo afvallen doe je niet van de ene dag op de ander, maar het hoeft beslist geen maanden te duren. Hoeveel kilo je in hoeveel tijd kan kwijtraken hangt af van meerdere factoren, maar voor de meeste mensen geldt dat ze, met een beetje doorzettingsvermogen en de juiste kennis, in een paar weken tijd gemakkelijk 5 kilo kunnen kwijtraken. Hieronder ontdek je hoe het kan.

Geen aardappels, rijst, pasta of broodKort gezegd komt het erop neer dat je, om af te vallen, sterk zal moeten inkorten op de hoeveelheid koolhydraten die je eet. Koolhydraten tref je dus veel aan in aardappels, rijst, pasta en brood. Op het eerste gezicht lijkt het misschien lastig om recepten te bedenken die hier geen gebruik van maken, maar als je je een beetje in de materie verdiept zal je ontdekken dat er een schat aan gezonde ingrediënten bestaat waarmee je naar hartelust kunt experimenteren.

Voldoende slaapMisschien wel net zo belangrijk als goede voeding is een goede nachtrust. Een mens heeft gemiddeld zo’n 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig. Slaaptekort is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Wil je dus 5 kilo afvallen, dan zul je er dus voor moeten zorgen dat je lichaam elke dag voldoende rust krijgt.

Water en groene theeAfvallen hangt voor een groot gedeelte ook af van hetgeen je drinkt. Met drank stil je doorgaans geen honger, maar dat wil niet zeggen dat je door te drinken niet veel calorieën binnen kunt krijgen. Wil je zo snel mogelijk 5 kilo afvallen, beperk je dan voorlopig tot het drinken van groene thee en water. Uiteraard hebben we het hier dan over groene thee zonder suiker of honing. Koffie kan ook, maar dan eveneens zonder iets erbij, dus zonder melk en suiker.

Voldoende bewegingHet grootste gedeelte van de dag brengen we tegenwoordig zittend door. Dat is eigenlijk heel merkwaardig, want een mens is helemaal niet gemaakt om te zitten. We zijn gemaakt om te bewegen. Als je snel gewicht wil verliezen, doe je er goed aan om je lichaam elke dag in ieder geval een half uurtje in beweging te krijgen. Wil je echt snel resultaat, dan is korte, intensieve training het meest effectief.

Minder stressEen gezonde geest ligt aan de basis van een gezond lichaam en andersom. Als je wil afvallen, zul je dus een manier moeten vinden om je te ontdoen van de stress in je leven. Langdurige stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam te veel van het stresshormoon cortisol aanmaakt. Dit hormoon wordt weer in verband gebracht met de opslag van vet en dat is juist wat je niet wil. Voldoende slaap en voldoende beweging zullen al veel bijdragen aan het verminderen van stress. Het kan echter zijn dat je nog meer moet doen om van je stress af te komen. Het valt enigszins buiten het bestek van deze tekst om je daar tips en adviezen over te geven, maar bedenk wel dat het verminderen van stress je enorm zal helpen met het verliezen van die 5 kilo’s.

Ontbijt met eiwitten, of anders niet


Wanneer je ontbijt, probeer dan zoveel mogelijk eiwitten in je ontbijt te verwerken. Let wel, wanneer je ontbijt. Je hoeft namelijk lang niet elke dag te ontbijten. Je lichaam begint met het verbranden van overtollig vet als het acht uur lang geen voedsel meer heeft gekregen. Dat betekent dat je bij het wakker worden vet aan het verbranden bent. Een ontbijt gooit hier roet in, zeker als het een ontbijt met koolhydraten is. Vandaar het advies om te ontbijten met koolhydraten en om het ontbijt 1 of 2 keer per week in het geheel over te slaan.

Genieten van je leven


5 kilo afvallen zal je alleen lukken als je kunt genieten van je leven. Probeer daarom van elke maaltijd iets bijzonders te maken en zie het als een voorrecht dat je elke dag met verse ingrediënten je maaltijd klaar mag maken. Geluk is tenslotte de beste vorm van gezondheid.

Kan jij het ook?


Een dieet is in de praktijk een kwestie van volhouden. Dat wordt makkelijk als je het voor jezelf leuk kan houden. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je elke dag lekker en gezond eet. In wezen is een dieet niet moeilijk. Het is vooral een kwestie van weten waarmee je bezig bent en je eigen patronen in verband kunnen brengen met de resultaten die je ziet wanneer je voor de spiegel staat. Maar één ding is zeker: 5 kilo afvallen kan jij ook.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.