5 dingen die je moet doen om snel buikvet te verliezen

buikvet verliezen

5 dingen die je moet doen om snel buikvet te verliezen

Als je voor de spiegel staat is buikvet misschien wel de meest in het oog springende kwaal waar we met z’n allen liever niet tegenaan willen kijken. Het menselijk lichaam slaat nu eenmaal vet op en de buikstreek is een plek waar vet snel zichtbaar wordt. Bovendien is het verliezen van overtollig vet vaak moeilijker dan het verkrijgen ervan. Heb je last van buikvet en wil je hier van af? Lees dan verder en ontdek de 5 dingen die je moet doen om de strijd met buikvet aan te gaan.

1. Ga slapen


Dat klinkt misschien gek, maar vet verbranden doe je het beste als je in je bed ligt. Tenminste, als je minimaal 8 uur per dag in je bed ligt. Het krijgen van voldoende slaap is essentieel voor een goede lijn. Toch is een goede nachtrust makkelijker gezegd dan gedaan. We leven nu eenmaal in een tijdperk waar we zoveel mogelijk van onze wakkere uren nuttig willen besteden. Wil je echter afvallen, zorg dan dat je je telefoon uitzet zodra je in bed ligt. Ga niet voor het slapen gaan nog een film kijken en zorg ervoor dat je kamer goed verduistert is. Zonder een goede nachtrust zal het verliezen van buikvet een heel stuk moeilijker worden.

2. Ga bewegen


Hoe ver woon je van je werk af? Zou het te wandelen zijn? Of misschien kun je structureer een paar haltes eerder uitstappen en de rest lopend naar je werk afleggen? De mens is van nature gemaakt om te bewegen. Dat is gek, aangezien we het grootste gedeelte van onze dagen zittend doorbrengen. Wil je buikvet verliezen, stop dan met zitten en kom in beweging. Een half uur beweging per dag doet al wonderen.

3. Ga eten


Goede slaap en voldoende beweging zijn mooi en aardig, maar ze zullen weinig uithalen als je ze niet combineert met gezonde voeding. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat je buikvet kunt verliezen door minder te gaan eten. Zo simpel is het echter niet. Buikvet verlies je door gezonder te eten, niet zozeer door minder te gaan eten. Het woord waar het in dezen allemaal om draait is ‘koolhydraten’. Buikvet verliezen doe je door een koolhydraatarm dieet te volgen. Denk hierbij aan een dieet waarbij aardappels worden vervangen door zoete aardappels, rijst door zilvervliesrijst en waar pasta in het geheel op de schop gaat, een dieet dat is gebaseerd op vlees, vis en groente en waarbij je in plaats van veel koolhydraten veel proteïnen en eiwitten binnenkrijgt.

4. Ga drinken

En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet dat je alcehol moet gaan drinken. Als je buikvet wil verliezen kun je je dieet het beste combineren met het drinken van water en groene thee. Groene thee bevat zelfs stoffen die helpen bij de vetverbranding in je lichaam. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je je thee een extra boost geeft met wat suiker of honing. Mocht je wat meer variatie willen, dan kun je ervoor kiezen om af en toe wat vruchtensap te drinken. Zorg dan wel dat je zelf vruchtensap maakt van vers fruit en dat je geen vruchtensap uit een pak drinkt. Verpakte sappen zitten namelijk boordevol suiker en zijn in sommige gevallen net zo ongezond als cola of limonade.

5. Ga door

Buikvet verlies je niet van de ene op de andere dag. Het is een kwestie van doorzetten. Veel mensen vinden het moeilijk om buikvet te verliezen, aangezien het veel moeite en doorzettingskracht vereist. Het vraagt tenslotte nogal wat van ons om gedurende lange tijd het meeste van al het lekkere, ongezonde eten te laten staan en ons helemaal te richten op gezonde voeding. Evengoed vergt het een goede planning om 8 uur per dag slaap te halen en een half uur per dag aan beweging is eveneens iets wat makkelijker gaat als een dag 26 uur zou hebben. Laat je echter niet ontmoedigen. Goede slaap, voldoende beweging en gezonde voeding is alles wat je nodig hebt om van je buikvet af te komen.

Jij kan het ook

Weet je waarom veel mensen niet slagen als ze een dieet beginnen? Omdat ze niet geloven dat ze het kunnen. Wil jij af van je overtollige buikvet, dan zul je af moeten van het idee dat je het niet kan. Tuurlijk kan het soms moeilijk zijn, maar als je de kracht hebt om te besluiten van je buikvet af te willen, dan heb je ook de kracht om dit te presteren. Kortom: Ga slapen. Ga bewegen. Ga eten. Ga drinken. En ga door.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.