buikvet verliezen

4 geheimen van het buikvet verbranden

Buikvet. Het woord alleen al ligt vervelend in de mond. We spreken het net zo graag niet uit als dat we onze handen er niet in willen zetten: Wat is er tenslotte meer deprimerend dan voor de spiegel staan en hele flappen aan overtollig vet rondom je buikstreek vast te kunnen houden? Buikvet lijkt moeilijk weg te krijgen, en als we ons ook maar enigszins niet aan ons dieet houden is het de buik waar vet zich het snelst lijkt op te stapelen.

Het gevecht met buikvet is vooral een gevecht met jezelf

Buikvet verbranden is niet eenvoudig. Het vereist de nodige discipline en geduld. Daarbij komt ook nog eens dat het de ene persoon moeilijker af zal gaan dan de ander. Eerlijk is het niet, maar sommige mensen hebben nou eenmaal met minder moeite een platte buik dan anderen. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Buikvet kan iedereen aanpakken. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van de juiste kennis hebben en deze consequent toepassen. Om je op weg te helpen onthullen we hier vier ‘geheimen’ voor het verbranden van buikvet.

Geheim 1: Gericht vet verbranden is onmogelijk

Wat het verbranden van buikvet onder andere zo moeilijk maakt is dat je je lichaam niet kunt opdragen specifiek het vet in je buikstreek te verbranden. Het menselijk lichaam is een complex geheel en de techniek om gericht vet te verliezen is vooralsnog niet gevonden, waarschijnlijk omdat ze niet bestaat. Feitelijk bestaat er dus niet zoiets als buikvet verbranden. Vet verbranden, dat bestaat wel. Wil je dus af van je buikvet, dan zul je dus moeten focussen op het verbranden van vet in het algemeen. De kans is dan groot dat je het resultaat eerst op andere plekken in je lichaam voelt en ziet. Laat dit je echter niet ontmoedigen, omdat:

Geheim 2: Vet verbranden kost tijd

Kort door de bocht genomen zou je kunnen zeggen dat je lichaam energie die je niet gebruikt omzet in vet. Koolhydraten die zo lekker zijn omdat ze je energie geven, zullen ook de bijdrage leveren aan een minder goede lijn. Zoals je niet van de ene op de andere dag dik wordt, zo verbrand je ook geen buikvet in korte tijd. Je lichaam is te vergelijken met het klimaat, waarbij elke maaltijd het weer voorstelt. Eén keer gezond eten, of zelfs een week achter elkaar eten, betekent niet dat je lichaam meteen de veranderingen laat zien. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen wanneer je verandert van voedselpatroon. Buikvet verbranden doe je dus vooral door je overtollige vet de tijd te geven te verbranden.

Geheim 3: Sporten is niet zo belangrijk

Je zou zeggen dat het verbranden van calorieën door het doen van sport een goede manier is om af te vallen. Goede beweging past dan ook zeker in een goed dieet. Echter, zoals de naam eigenlijk al zegt, een goed dieet is vooral een kwestie van goede keuzes maken op het gebied van eten. Sporten kan bijdragen aan het verbranden van buikvet. Echter wanneer je eetgewoonten niet juist zijn, kun je sporten wat je wil zonder dat het iets uit zal halen. Focus daarom eerst op gezonde en koolhydraatarme voeding en combineer dat eventueel met hardlopen of fietsen. Vergeet echter niet dat de kern van je buikvet wordt gevormd door je eetgewoonten en dat je bewegingspatroon op de tweede plek komt.

Geheim 4: Buikvet verbranden doe je liggend

Er is, behalve gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, één ding dat minstens zo essentieel is bij het verbranden van buikvet, iets wat veel mensen vaak over het hoofd zien, misschien omdat het zo ogenschijnlijk eenvoudig is: Slaap. Gemiddeld heeft een mens acht uur slaap per etmaal nodig om goed te kunnen functioneren. Het verbranden van buikvet gaat hand in hand met het hebben van een goede nachtrust. Het verbranden van overtollig vet is dus niet alleen een kwestie van ploeteren, maar juist een kwestie van jezelf de rust gunnen. Kun jij je herinneren wanneer je voor het laatst een goede nachtrust van acht uur hebt gehad? Zo niet, dan wordt het misschien tijd om je buikvet aan te passen door er eens goed voor te gaan liggen. Rust draagt waarschijnlijk meer bij tot het verbranden van buikvet dan de mate waarin beweging dat doet. Kortom, vet verbranden doe je horizontaal.

Heb vertrouwen in jezelf

Het valt niet te ontkennen dat afvallen voor sommige mensen beduidend moeilijk is dan de ander. Echter voor iedereen is het mogelijk. Gezond eten, voldoende bewegen en jezelf de rust gunnen die je nodig hebt, het klinkt eenvoudig omdat het in de kern ook eenvoudig is. Veel zal daarom ook afhangen van het vertrouwen dat je hebt deze gezonde gewoontes door te zetten. Daarop kunnen we alleen maar zeggen dat zelfvertrouwen net zo vanzelfsprekend als jijzelf zou moeten zijn. Als je kunt besluiten om buikvet kwijt te willen, heb je het ook in je om dit te bereiken.

Geen reactie's

Geef een reactie