10 kilo afvallen in twee weken tijd

10 kilo afvallen

10 kilo afvallen in twee weken tijd

In slechts twee weken tijd 10 kilo afvallen, is zoiets überhaupt wel mogelijk? Het antwoord daarop hangt van een heleboel factoren af. Ben jij echter iemand die makkelijk 10 kilo zou kunnen missen? Heb je te maken met overgewicht waar je maar niet vanaf kan komen en wil je het liefst dat je je overtollige vet in een koffer kon stoppen en het naar een ver land zou kunnen sturen? Ga er dan maar even voor zitten, zodat we je kunnen uitleggen wat je moet doen om in twee weken 10 kilo kwijt te raken. Zit echter niet te comfortabel, want zodra je klaar bent met lezen zul je in beweging moeten komen. Buikvet verbranden gaat namelijk niet vanzelf.

1. Zorg dat je goed kan slapen


Het eerste waarvoor je moet zorgen is dat je elke dag minstens 8 uur slaap gaat krijgen. Dit betekent dat je zal moeten plannen. Hoe dan ook, je moet je lichaam elke nacht de rust gunnen die het nodig heeft. Slaaptekort heeft direct invloed op je gewicht en zal dus in de weg staan van het verliezen van die 10 kilo die je zo graag kwijt wil.

2. Ga bewegen, veel en intensief bewegen


Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een half uur, maar het liefst nog wel wat langer, in beweging bent. Dan hebben we het niet over op je gemak door een parkje joggen, maar over intensieve interval training waarbij zware oefeningen in rap tempo worden afgewisseld met rustmomenten. Dit soort trainingen zijn slopend, maar noodzakelijk als je in twee weken tijd 10 kilo wil afvallen.

3. Geen koolhydraten meer


Koolhydraten zijn gezien je doelstelling uit den boze. Elke koolhydraat is er in dit geval een te veel. Richt je daarom volledig op een dieet gebaseerd op vlees, vis en groenten. Eet niet al te grote porties, maar voorkom dat je met een hongerig gevoel door de dag gaat.

4. Eet alleen nog maar verse producten


Wil je 10 kilo afvallen in twee weken tijd, eet dan enkel en alleen nog maar verse producten. Als vuistregel kun je hanteren dat alles wat uit een verpakking komt gaat voorkomen dat je gewicht verlies. Fabrieksvoedsel zit vol met kunstmatige voedingsstoffen en toegevoegde suikers.

5. Bereid je eigen eten


Eet niets, maar dan ook niets wat andere handen hebben aangeraakt. Vers eten is eten dat je zelf bereidt. Wil je afvallen, dan zul je de tijd moeten nemen om je eten zelf klaar te maken. Dat vereist een zekere moeite en in ieder geval het vermogen om je dag goed in te plannen. Afvallen kost tijd.

5. Drink alleen nog maar water en groene thee


Water en groene thee is in feite het enige drinken dat je zal helpen bij het afvallen. Alle andere vormen van dranken bevatten suikers en zullen door je lichaam worden opgeslagen als vet. Wil je in twee weken 10 kilo afvallen, dan zul je je dus moeten beperken tot groene thee en water. Het is misschien een beetje karig, maar om in een korte periode zoveel gewicht kwijt te raken zul je het een en ander moeten overhebben.

6. Eet rustig en niet in te grote porties


Behalve dat je de tijd moet nemen om eten te bereiden zul je ook de tijd moeten nemen om je eten te eten. Dat betekent dat je niet je maaltijden haastig naar binnen kunt werken. Je hebt misschien haast om gewicht kwijt te raken, maar haastig eten zal dat altijd in de weg staan. Voor eten dien je echt de tijd te nemen. Omdat je rustiger eet, zul je merken dat je genoeg hebt aan kleinere porties.

7. Sla een aantal keer je ontbijt over


Wanneer het lichaam acht uur of langer geen voedsel meer heeft gekregen, zal het beginnen met het verbranden van vet. Als je een nacht lang hebt geslapen, word je dus wakker wanneer je lichaam vet aan het verbranden is. Je kunt dit proces een handje helpen door simpelweg het ontbijt een aantal keer in de week over te slaan.

8. Doorzetten


Als je in twee weken tijd 10 kilo kwijt wil raken zul je vooral moeten doorzetten en streng zijn voor jezelf. Of het haalbaar is verschilt per persoon. Ben je echter iemand die makkelijk 10 kilo zou kunnen missen, dan is een streng dieet, gekoppeld met een strenge doch zeer gezonde levensstijl een goed begin om 10 kilo lichter te worden. Lukt het je niet, raak dan echter niet ontmoedigd. 10 kilo kwijtraken in 4 weken zou ook een enorme prestatie zijn.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.