10 gouden tips om buikvet te verliezen

Buikvet verliezen

10 gouden tips om buikvet te verliezen

Buikvet verliezen voelt soms als dweilen met de kraan open. Hoe hard je ook je best doet, elk beetje vet dat je kwijtraakt lijk je weer terug te krijgen op het moment dat je alleen al aan taart denkt. Is buikvet verliezen dan echt zo onmogelijk? Nee, gelukkig niet. Het is vooral een kwestie van weten wat je moet doen. Daarom hebben we hier een tiental tips voor je op een rijtje gezet die het je een stuk makkelijker zullen maken om buikvet te verliezen.

1. Ontbijt met eiwitten, niet met koolhydraten


Eieren zijn gezond. Zeer gezond zelfs. Vroeger werd nog gedacht dat veel eieren slecht zouden zijn voor je cholesterol, maar inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat je gerust twee eieren op een dag kunt eten. Eiwitten als ontbijt geven je een prima basis. Het zijn goede voedingsstoffen en geven je bovendien een vol gevoel, zodat je niet geneigd bent om snel na het ontbijt weer opnieuw te gaan eten.

2. Sla je ontbijt af en toe over

Het menselijk lichaam begint eigenlijk pas met het verbranden van vetreserves zo’n 8 uur nadat het voor het laatste heeft gegeten. Dat betekent dus dat, als je ‘s ochtends wakker wordt, je lichaam op dat moment vet aan het verbranden is. Op het moment dat je begint met eten, zal je lichaam overgaan op glucoseverbranding. Niks mis mee, maar het zorgt er wel voor dat je vet blijft zitten waar het zit.

3. Eet gezonde vetten


Het woord ‘vet’ heeft een negatieve bijklank. Toch zit de natuurlijk boordevol gezonde vetten. Zo zijn er zelfs vetten die je lichaam helpen bij het verbranden van overtollig buikvet. Doe je daarom vooral tegoed aan lekkere vette vis.

4. Ontstress


Chronische stress is voor buikvet wat wind is voor vuur. Hoe meer stress, hoe meer je lichaam het stresshormoon cortisol zal aanmaken. Dit hormoon zorgt er onder andere voor dat je lichaam vet makkelijker opslaat, en dan met name in de buikstreek. Kortom, als je van je buikvet af wil, zul je een manier moeten vinden om minder stress te hebben. Regelmatig bewegen kan hierbij helpen, aangezien dit enige uitlaatklep kan bieden.

5. Eet zo min mogelijk in de avonduren


Je lichaam heeft de nacht nodig om tot rust te komen. Die rust moet dan niet verstoord worden door zoiets onrustigs als spijsvertering. Daarom is het verstandig om zo’n drie tot vier uur voordat je gaat slapen niet meer te eten. Wanneer je toch iets wil eten, probeer dan om in ieder geval zo min mogelijk koolhydraten te eten.

6. Drink water en groene thee


Water en groene thee vormen, waar het drinken betreft, de kern van elk koolhydraatarm dieet. Ze bevatten immers geen calorieën en groene thee bevat zelfs stoffen die helpen bij vetverbranding. Het spreekt natuurlijk voor zich dat frisdranken zoals cola en sinas het beste te mijden zijn als je snel vet wil verliezen.

7. Zorg dat je voldoende slaapt


Een goede nachtrust is misschien wel net zo belangrijk voor een goed figuur als een gezond dieet. Zorg er daarom voor dat je elke nacht minimaal toekomt aan 8 uur slapen. Vet verbranden doe je voor een groot gedeelte liggend, dus zorg dat je goed ligt: Geen films kijken voor het slapengaan, niet nog even een paar keer op je mobiele telefoon spieken en zorgen dat je kamer goed is verduisterd.

8. Beweeg voldoende en intensief


Lichaamsbeweging draagt eveneens bij aan de vetverbranding in je lichaam. Bedenk echter wel dat korte, intensieve training, veel meer effect heeft dan urenlang aan een stuk door rennen tot je erbij neervalt. Probeer in ieder geval minstens een half uur per dag even in beweging te zijn.

9. Doe geen boodschappen als je honger hebt


De kunst om de verleiding om ongezond te eten te weerstaan is vooral de kunst om deze verleiding niet in je huis te halen. Je kunt moeilijk ‘s avonds laat een zak chips opentrekken als je geen chips in huis hebt. Wat je hierbij kan helpen is om, voordat je boodschappen gaat doen, precies op een lijstje te hebben wat je gaat kopen qua eten en om het daarbij te houden. Zorg ook dat je niet met een hongerig gevoel langs de schappen loopt.

10. Zet door


Buikvet verliezen gaat niet van de ene op de andere dag. Echter als je de goede gewoontes te pakken hebt, is het alleen nog maar een kwestie van doorzetten. En hoe meer je doorzet, hoe makkelijker het wordt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.